Numărul alegătorilor înscriși în Registrul electoral pentru alegerile locale parțiale din data de 11 iunie 2017

Numărul alegătorilor înscriși în Registrul electoral pentru alegerile locale parțiale din data de 11 iunie 2017

Potrivit Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările și completările ulterioare, Registrul electoral este un sistem informatic naţional de înregistrare şi actualizare a datelor de identificare a cetăţenilor români cu drept de vot şi a informaţiilor privind arondarea acestora la secţiile de votare.

Registrul electoral este structurat pe judeţe, municipii, oraşe, comune, pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reședinţa în ţară.

Persoanele autorizate să efectueze operaţiuni în Registrul electoral cuprinzând cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în ţară sunt primarii sau persoanele desemnate de către primari, prin dispoziţie, conform legii.

Anexa nr. 1 cuprinde numărul alegătorilor înscriși în Registrul electoral pentru alegerile locale parțiale din data de 11 iunie 2017, pe vârstă, sex, localități, secții de vot și mediu (urban/rural).

Anexa nr. 2 cuprinde numărul alegătorilor înscriși în Registrul electoral pentru alegerile locale parțiale din data de 11 iunie 2017, pe sex, localități și mediu (urban/rural).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole: