Galerie foto

Ziua Autorității Electorale Permanente – 29 octombrie 2019

Conferința internațională cu tema „Participarea electorală și educația pentru democrație” (Sinaia, 5-7 iunie 2019)

PEA International Conference: „Free Elections, Parliaments and Nation Building”

Second Scientific Electoral Experts Debates: „Equal Suffrage”

Cea de-a 3-a Adunare Generală a A-WEB și Conferința internațională cu tema „Cum numărăm și cum interpretăm voturile: utilizarea tehnologiei pentru consolidarea transparenței proceselor electorale”

A 3-a Conferință Internațională a AEP, cu tema „Modernizarea proceselor electorale” (Dunavățu de Jos, jud. Tulcea, 6-7 octombrie 2016)

A 13-a Conferință Europeană a Organismelor de Management Electoral (București, 14-15 aprilie 2016)

Întâlnire cu membrii comunității românilor din Italia

A patra reuniune a Comitetului Executiv al Asociației Mondiale a Organismelor Electorale (A-WEB) (New Delhi, India, 21 – 23 februarie 2016)

Întâlnire cu membrii comunității românilor din Qatar

Seminarul internațional cu tema ”Codificarea Dreptului Electoral” (București, 19-20 octombrie)

Autoritatea Electorală Permanentă, în parteneriat cu Comisia de la Veneția, a organizat la București seminarul internațional cu tema ”Codificarea Dreptului Electoral”.

Cea de-a doua Adunare Generală a Asociației Mondiale a Organismelor Electorale (A-WEB), 17 – 21 august 2015

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, a participat în perioada 17 – 21 august 2015 la cea de-a II-a Adunare Generală a Asociației Mondiale a Organismelor Electorale (A-WEB).

Reuniunea Comitetului Executiv al Asociației Mondiale a Oraganismelor Electorale (A-WEB)

Cea de-a treia reuniune a Comitetului Executiv al A-WEB s-a desfășurat la București, în data de 25 martie 2015, fiind organizat de Autoritatea Eelctorală Permanentă (AEP).

Cea de-a doua conferință Internațională a AEP, cu tema ”Integritate electorală și cooperare internațională”

Evenimentul a avut loc la București, în perioada 25-26 martie 2015 și a reunit șefi de organisme electorale, experți și reprezentanți ai unor prestigioase organizații internaționale.

Conferința internațională cu tema “Administrația electorală: provocari regionale și experiențe dobândite”, desfășurată la Kiev, Ucraina, în perioada 15 – 17 februarie 2015

Cea de-a 23-a Conferință anuală a Asociației Oficialilor Electorali Europeni

Evenimentul a reunit la București aproape 200 de oficiali electorali și reprezentanți ai unor prestigioase instituții internaționale din domeniul electoral.

Campania „Ambasador de România Europeană

Autoritatea Electorală Permanentă are misiunea de a asigura organizarea şi desfăşurarea alegerilor şi a referendumurilor, precum şi controlul finanţării activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, cu respectarea Constituţiei, a legii şi a standardelor internaţionale în materie. Campania „AMBASADOR DE ROMÂNIA EUROPEANĂ” a fost elaborată cu scopul de a conștientiza cetățenii despre felul în care funcționează Parlamentul European, despre importanța acestuia pentru Uniunea Europeană, dar și despre dreptul și responsabilitatea pe care o are fiecare român de a alege de cine este reprezentat. Autoritatea Electorală Permanentă a ales acest concept pentru a evidenția faptul că așa cum un ambasador este un trimis oficial care își asumă apărarea intereselor statului de proveniență și ale concetățenilor în relațiile internaționale, parlamentarii europeni devin reprezentați ai statelor Uniunii Europene. Astfel, împreună cu ambasadorii Belgiei, Germaniei, Austriei, Cehiei, Slovaciei și Olandei, Autoritatea Electorală Permanentă a dezvoltat o campanie prin care transmite tuturor cetățenilor europeni îndemnul la implicare prin exercitarea democrației, respectiv prin prezența la urne.

Seminarul internațional „Participarea femeilor în alegeri”, organizat de Autoritatea Electorala Permanentă. 7 – 8 martie 2014

Reuniunea Comitetului Executiv al Asociației Oficialilor Electorali Europeni (ACEEEO) în România, 7 martie 2014

Reuniunea inaugurală a A_WEB, 14-17 octombrie 2013, Incheon, Republica Coreea