Informație de presă privind participarea președintelui AEP la Conferința de închidere a proiectului CCR-SAI pentru cetățeanInformație de presă privind participarea președintelui AEP la Conferința de închidere a proiectului CCR-SAI pentru cetățean


Președintele Autorității Electorale Permanente, domnul Toni Greblă, a participat miercuri, 27 septembrie 2023, la Conferința de închidere a proiectului “CCR – SAI pentru cetățean”, ale cărei lucrări au fost deschise de președintele Curții de Conturi a României, domnul Mihai Busuioc.

La evenimentul organizat de Curtea de Conturi a României (CCR), au fost prezentate obiectivele acestui proiect european, printre care se numără consolidarea capacității instituției supreme de audit (SAI) din țara noastră de a realiza activitatea de audit public extern în conformitate cu standardele internaționale în domeniu și așteptările societății. În context, a fost menționat faptul că implementarea proiectului va aduce schimbări majore în privința modului de funcționare a Curții de Conturi a României, care vor avea un impact semnificativ asupra tuturor instituțiilor auditate de instituția supremă de audit.

Felicit Curtea de Conturi a României pentru finalizarea cu succes a acestui proiect deosebit de important pentru buna funcționare a autorităților statului român. Curtea de Conturi a României este un partener fundamental al Autorității Electorale Permanente, ajutându-ne să ne desfășurăm activitatea cât mai eficient, în folosul cetățenilor. Sprijinul partenerilor noștri de la nivelul instituției supreme de audit este foarte important nu doar pentru eficientizarea activității curente a AEP, ci mai ales în vederea îndeplinirii cu succes a uneia dintre misiunile noastre constituționale, respectiv controlul finanțării partidelor politice și a campaniilor electorale. O activitate de control unitară și eficientă conduce la întărirea activității manageriale a unei instituții și sporește transparența privind folosirea fondurilor publice, toate acestea având ca rezultat final creșterea încrederii cetățenilor în instituțiile statului”, a afirmat președintele AEP, Toni Greblă.

Direcția comunicare

27.09.2023

undefined
undefined
undefined

Alte articole: