Comunicat de presă referitor la proiectul de hotărâre a AEP pentru aprobarea modelului notei logistice care va fi folosit la alegerile parlamentare din anul 2020Comunicat de presă referitor la proiectul de hotărâre a AEP pentru aprobarea modelului notei logistice care va fi folosit la alegerile parlamentare din anul 2020

 

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a elaborat și lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre a Autorităţii Electorale Permanente pentru aprobarea modelului notei logistice prevăzute la art. 23 alin. (6) lit. d) din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, care va fi folosit la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2020.

Condiţiile logistice propuse prin acest proiect de hotărâre vizează aspecte privind: suprafaţa utilă a localului de vot şi zonele pe care aceasta trebuie să le asigure, amplasamentul, căile de acces şi numărul acestora, mobilierul disponibil, asigurarea pazei, existenţa mijloacelor de comunicaţii - date şi voce, conectivitatea la reţeaua de Internet, accesul la grupul sanitar, accesul persoanelor cu handicap locomotor, costul estimat al închirierii imobilului (unde este cazul), precum şi informaţii despre resursele umane disponibile.

Proiectul de hotărâre a fost publicat în data de 14 septembrie 2020 pe site-ul www.roaep.ro la secțiunea Legislaţie electorală – Transparenţă decizională și poate fi consultat accesând următorul link:

https://www.roaep.ro/legislatie/wp-content/uploads/2020/09/HAEP-nota-logistica-SV-strainatate.pdf

Observaţiile şi propunerile privind proiectul de act normativ menţionat pot fi transmise la adresa de e-mail departamentul.legislativ@roaep.ro până la data de 17 septembrie 2020.

     

Direcția comunicare

            14.09.2020

Alte articole: