Comunicat de presă referitor la participarea AEP la cel de-al doilea Simpozion online privind participarea tinerilor in procesele electorale, organizat de ACEEEO în colaborare cu organisme de management electoral din țările arabeComunicat de presă referitor la participarea AEP la cel de-al doilea Simpozion online privind participarea tinerilor in procesele electorale, organizat de ACEEEO în colaborare cu organisme de management electoral din țările arabe


Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) va participa, în data de 22 aprilie 2021, la Al doilea simpozion online privind participarea tinerilor în procesele electorale, organizat de ACEEEO în colaborare cu organisme de management electoral din țări arabe.

Evenimentul reprezintă continuarea primului simpozion online din data de 4 februarie 2021, cu tema Tinerii și alegerile. Ei votează pentru prima dată, dar nu și ultima., care a vizat prezentarea unor studii de caz de către reprezentanți ai unor organizații internaționale, cercetători și experți din partea organismelor de management electoral.

Partea a doua a simpozionului va completa abordarea internațională comparativă cu aspectele naționale specifice împărtășite de specialiști din regiunea arabă.

Reprezentarea AEP va fi asigurata de către vicepreședintele AEP, Zsombor Vajda, și de către Alina-Alexandra Iordache, consultant parlamentar în cadrul Departamentului cooperare internațională.

Reamintim că, în data de 25 martie 2021, Autoritatea Electorală Permanentă a preluat președinția Asociației Oficialilor Electorali Europeni pentru un mandat de un an și este membră a Comitetului Executiv al acesteia.

Tema implicării tinerilor în procesele electorale, alături de subiectul finanțării publice a campaniilor și a partidelor politice, reprezintă cele două axe principale în jurul cărora se vor concentra discuțiile din cadrul Conferinței Anuale Aniversare ACEEEO, proiectată să se desfășoare la București, în perioada 28-30 septembrie 2021, în condițiile în care situația pandemică va permite acest lucru.

 

Direcția comunicare

22.04.2021

Alte articole: