Comunicat de presă referitor la elaborarea proiectelor de hotărâre ale Autorității Electorale Permanente privind aprobarea ghidurilor finanțării campaniei electorale la alegerile din data de 9 iunie 2024Comunicat de presă referitor la elaborarea proiectelor de hotărâre ale Autorității Electorale Permanente privind aprobarea ghidurilor finanțării campaniei electorale la alegerile din data de 9 iunie 2024


În temeiul art. 7 din Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administraţia publică, republicată, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) aduce la cunoștința publicului proiectul de hotărâre a Autorității Electorale Permanente privind aprobarea Ghidului finanțării campaniei electorale la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și proiectul de hotărâre a Autorității Electorale Permanente privind aprobarea Ghidului finanțării campaniei electorale la alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024.

Proiectele de hotărâre ale Autorității Electorale Permanente menționate au fost publicate la data de 19 martie 2024 pe website-ul www.roaep.ro și pot fi consultate la secțiunea Legislaţie electorală – Transparență decizională.

Observaţiile şi propunerile privind cele două proiecte de acte normative pot fi transmise la adresa de e-mail legislatie@roaep.ro până la data de 22 martie 2024.

Totodată, Autoritatea Electorală Permanentă invită persoanele interesate la dezbaterea publică având ca temă dispozițiile cuprinse în proiectele celor două ghiduri, în data de 21 martie 2024, începând cu ora 10.00, la sediul AEP din București, strada Eugeniu Carada nr. 1, sala „Octavian Opriș”.

Persoanele interesate să prezinte verbal propuneri în cadrul dezbaterii publice vor avea la dispoziție 5 minute pentru prezentare. Aceste persoane sunt rugate să se înregistreze online la adresa de e-mail legislatie@roaep.ro până la data de 20 martie 2024 și să comunice următoarele date de contact: nume și prenume, organizația pe care o reprezintă, funcția, numărul de telefon și adresa de e-mail.


Direcția comunicare

19.03.2024

Alte articole: