Comunicat de presă privind tragerea la sorți computerizată a președinților birourilor electorale pentru votul prin corespondență și a locțiitorilor acestora, cu ocazia alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din data de 6 decembrie 2020Comunicat de presă privind tragerea la sorți computerizată a președinților birourilor electorale pentru votul prin corespondență și a locțiitorilor acestora, cu ocazia alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din data de 6 decembrie 2020


Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că în data de 21 noiembrie 2020, începând cu ora 12:00, la sediul Biroului electoral de circumscripție nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara ţării din Piața Presei Libere nr. 1, Corp D1, Sala de Marmură, va avea loc, în ședință publică, tragerea la sorți computerizată pentru desemnarea președinților birourilor electorale pentru votul prin corespondență și a locțiitorilor acestora pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților din data de 6 decembrie 2020.

Potrivit legislației în vigoare, președintele biroului electoral pentru votul prin corespondență și locțiitorul acestuia sunt desemnați de către Autoritatea Electorală Permanentă, în ședință publică, anunțată cu 48 de ore înainte, prin tragere la sorți computerizată, organizată pe funcții, dintre persoanele înscrise în corpul experților electorali, pe baza criteriului apropierii domiciliului sau reședinței de sediul biroului electoral pentru votul prin corespondență, precum și pe baza criteriului studiilor absolvite.

Rezultatul tragerii la sorți se consemnează în procese-verbale semnate de reprezentanții AEP și președintele Biroului electoral de circumscripție nr. 43, care se aduc la cunoștință publică prin afișare pe site-ul Autorității, respectiv la sediul Biroului electoral de circumscripție nr. 43 și pe site-ul acestuia.

Corpul experților electorali este o evidență permanentă a persoanelor care pot deveni președinți ai birourilor electorale ale secțiilor de votare sau locțiitori ai acestora, înființată, gestionată și actualizată de către AEP.

 

Direcția comunicare

19.11.2020

Alte articole: