Comunicat de presă privind situația centralizată a secțiilor de votare care îndeplinesc condițiile de accesibilitate

Comunicat de presă privind situația centralizată a secțiilor de votare care îndeplinesc condițiile de accesibilitate

 

La solicitarea Autorității Electorale Permanente (AEP), unitățile administrativ-teritoriale, subdiviziunile administrativ-teritoriale au transmis lista secțiilor de votare care îndeplinesc condiția de accesabilitate, conform Hotărârii nr. 44/2016 a AEP privind setul de condiţii minimale pe care trebuie să le îndeplinească locaţiile în care funcţionează secţiile de votare, precum şi dotarea minimală a acestora.

În urma centralizării notelor de constatare înaintate de unitățile administrativ-teritoriale, se constată că, din totalul de 18.730 de secții de votare organizate în țară, un număr de 537 de secții de votare sunt organizate la etaj, 13 secții de votare la demisol și 3 secții de votare la subsol.

Situația secțiilor de votare în funcție de îndeplinirea condițiilor de accesibilitate este publicată pe site-ul www.roaep.ro și poate fi consultată accesând următorul link:

http://www.roaep.ro/management-electoral/management-electoral/evaluare-monitorizare-planificare-strategica/

AEP precizează că situația descrisă mai sus este întocmită exclusiv pe baza raportărilor efectuate de primării și că orice inadvertență sau situație neraportată poate fi sesizată instituției noastre la adresa de e-mail registratura@roaep.ro.

 

 

 

Direcția comunicare

20.05.2019

Alte articole: