Comunicat de presă privind semnarea Acordului de colaborare între Autoritatea Electorală Permanentă și Institutul Național de AdministrațieComunicat de presă privind semnarea Acordului de colaborare între Autoritatea Electorală Permanentă și Institutul Național de Administrație


 

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) și Institutul Național de Administrație (INA) au încheiat astăzi, 1 august 2022, un acord de colaborare în domeniul electoral.

Documentul a fost semnat la sediul AEP de către președintele AEP, domnul Constantin-Florin Mitulețu-Buică și de către președintele INA, domnul Alexandru-Mihai Ghigiu.

undefined  

Principalele domenii de colaborare convenite de părți vizează cooperarea interinstituțională dintre Autoritatea Electorală Permanentă și Institutul Național de Administrație în ceea ce privește dezvoltarea de programe specifice de instruire și formare profesională în materie electorală pentru persoanele care pot deveni membri ai birourilor electorale. Totodată acordul vizează creșterea nivelului de cunoștințe și abilități ale persoanelor implicate în pregătirea, organizarea și desfășurarea proceselor electorale.

Cele două părți și-au reafirmat, cu acest prilej, angajamentul în promovarea schimbului de experiență și de bune practici în organizarea și dezvoltarea procesului electoral și a managementului acestuia precum și pentru acordarea de asistență în ceea ce privește schimbul de informații, materiale și expertiză.

  undefined

 

 

Direcția comunicare
01.08.2022

Alte articole: