Comunicat de presă privind reprogramarea întâlnirii cu asociațiile civice semnatare ale scrisorii deschise pe tema votului în străinătate

Comunicat de presă privind reprogramarea întâlnirii cu asociațiile civice semnatare ale scrisorii deschise pe tema votului în străinătate

 

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) aduce la cunoștința opiniei publice faptul că astăzi, 9 august, nu a participat niciun reprezentant al celor 29 de asociații civice invitate de președintele AEP la o discuție pe tema problemelor ridicate de acestea în scrisoarea deschisă adresată luni, 5 august 2019, atât Autorității, cât și Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

În dimineața zilei de 9 august, unul dintre semnatarii scrisorii deschise, președintele asociației Rezist Zürich, a solicitat reprogramarea întâlnirii peste 10 zile, motivând că termenul a fost prea scurt, iar pentru semnatarii din diaspora deplasarea la București a fost greu de realizat din punct de vedere logistic.

Precizăm că invitația a fost lansată de președintele AEP luni, 5 august 2019, prin intermediul unui comunicat de presă emis ca răspuns la scrisoarea deschisă apărută în presă în dimineața aceleiași zile. Prin intermediul documentului remis presei, cele 29 de asociații civice au solicitat AEP și MAE informații privind măsurile întreprinse pentru promovarea modalităților de vot pe care le au la dispoziție alegătorii din străinătate la alegerile prezidențiale.

Menționăm că, la întâlnirea care ar fi trebuit să aibă loc astăzi la sediul AEP, au fost prezenți și oficiali ai Ministerului Afacerilor Externe și ai Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (MRP).

Președintele AEP, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, transmite celor 29 de asociații civice preocupate de votul românilor din străinătate la alegerile prezidențiale din acest an că rămâne deschis dialogului și că va da curs oricărei invitații venite din partea acestora, în țară sau în străinătate, la o dată agreată de reprezentanții lor.

Pe această cale, președintele AEP anunță că îi așteaptă pe reprezentanții acestor organizații civice la sediul Autorității, în data de 19 august 2019, ora 10:00.

 

 

 

Departamentul cooperare internațională și relații publice

09.08.2019

Alte articole: