Comunicat de presă privind Programul electoral de observare a alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020, organizat de Autoritatea Electorală PermanentăComunicat de presă privind Programul electoral de observare a alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020, organizat de Autoritatea Electorală Permanentă


undefined

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a organizat un Program electoral de observare a alegerilor parlamentare, cu participare internațională, care s-a desfășurat exclusiv în ziua alegerilor din data 6 decembrie 2020.

Menționăm că, din cauza restricțiilor legate de transportul internațional și ținând cont de lista statelor aflate ȋn zona roșie de infectare cu COVID-19, la acest program au fost transmise invitații doar ambasadelor străine în România și organizațiilor internaționale care au birouri regionale în țara noastră.

Au răspuns invitației Autorității ambasadori și oficiali ai diplomației din Franța, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Regatul Hașemit al Iordaniei, Thailanda, Tunisia, Canada, Turcia, Georgia, Azerbaidjan, Republica Moldova, Indonezia, India, precum și doi reprezentanți din partea Organizației Internaționale a Francofoniei.

Salutăm prezența E.S. doamna Laurence Auer, ambasadoarea Franței, E.S doamna Raja Jhinaoui Ben Ali, ambasadoarea Tunisiei, și E.S domnul Rahul Shrivastava, ambasadorul Indiei.

Reprezentanții misiunilor diplomatice, ȋnsoțiți de reprezentanți din cadrul AEP, au vizitat mai multe secții de votare din București, în diverse momente ale zilei, inclusiv sediul Biroului Electoral Central.

Precizăm că Autoritatea a luat toate mӑsurile pentru respectarea regulilor de sănătate publică, atât pentru prevenirea infectării participanților, cât și a persoanelor cu care aceștia au interacționat pe durata programului electoral.

Reaminim cӑ Autoritatea Electoralӑ Permanentӑ a efectuat un program similar pentru observarea alegerilor locale din data de 27 septembrie 2020.

 

Direcția comunicare

06.12.2020

Alte articole: