Comunicat de presă privind privind numerotarea și sediile secțiilor de votare din țară organizate cu ocazia scrutinului pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților din anul 2020Comunicat de presă privind privind numerotarea și sediile secțiilor de votare din țară organizate cu ocazia scrutinului pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților din anul 2020


Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că a publicat situația actualizată la data de 06.11.2020 privind numerotarea și sediile secțiilor de votare din țară organizate cu ocazia scrutinului pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților din anul 2020.

Precizăm faptul că, potrivit art. 20 alin. (4) din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, cu modificările și completările ulterioare, numerotarea secțiilor de votare din țară se actualizează de către Autoritatea Electorală Permanentă la nivelul fiecărui județ, respectiv al municipiului București, începând cu localitatea reședință de județ și continuând cu cele din municipii, orașe și comune, în ordinea alfabetică a acestora. În municipiile cu subdiviziuni administrativ-teritoriale, numerotarea se face cu respectarea ordinii acestor subdiviziuni, prevăzută de lege.

Lista celor 18.802 secții de votare organizate pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților din anul 2020 este publicată pe site-ul www.roaep.ro la secțiunea Management Electoral/Geografie electorală/Registrul secțiilor de votare și poate fi consultată accesând următorul link:

https://www.roaep.ro/management-electoral/geografie-electorala/registrul-sectiilor-de-votare/

 

Direcția comunicare

9 noiembrie 2020

Alte articole: