Comunicat de presă privind pregătirea secției de votare în vederea desfășurării referendumului local organizat în comuna I.C. Brătianu, județul Tulcea, în data de 21 august 2022Comunicat de presă privind pregătirea secției de votare în vederea desfășurării referendumului local organizat în comuna I.C. Brătianu, județul Tulcea, în data de 21 august 2022

 

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că biroul electoral al secției de votare a preluat de la primar buletinele de vot, ștampila de control și ștampilele cu mențiunea "VOTAT", formularele pentru încheierea proceselor-verbale și alte materiale necesare desfășurării referendumului local din data de 21 august 2022, și efectuează, între orele 18:00 - 20:00, operațiunile preliminare zilei votării, inclusiv înregistrarea cererilor pentru urna specială (mobilă).

Alegătorii își vor putea exercita dreptul de vot duminică, 21 august 2022, între orele 07:00 - 23:00.

În realizarea atribuțiilor ce revin biroului electoral al secției de votare, membrii acesteia exercită o funcție ce implică autoritatea de stat. Exercitarea corectă și imparțială a acestei funcții este obligatorie. 

Precizăm că operatorul de calculator asigură înregistrarea audiovideo neîntreruptă a operațiunilor efectuate de către membri pentru numărarea voturilor și completarea proceselor-verbale. Înregistrările se realizează în localul de vot prin intermediul terminalelor informatice (tablete) puse la dispoziție de către Serviciul de Telecomunicații Speciale și se păstrează pentru o perioadă de 12 luni de la data încheierii perioadei electorale, în condițiile legii.

Datele privind prezența la vot vor putea fi vizualizate în timp real pe pagina https://prezenta.roaep.ro/.

 

 

Direcția comunicare
20.08.2022

Alte articole: