Comunicat de presă privind participarea președintelui AEP la cea de-a 5-a Reuniune a Adunării Generale a A-WEBComunicat de presă privind participarea președintelui AEP la cea de-a 5-a Reuniune a Adunării Generale a A-WEB


Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), domnul Constantin-Florin Mitulețu-Buică, însoțit de domnul Ion Mincu-Rădulescu, consilier parlamentar în cadrul Direcției comunicare a Departamentului cooperare internațională, participă, în perioada 17-22 octombrie 2022, la cea de-a 5-a Reuniune a Adunării Generale a Asociației Mondiale a Organismelor Electorale (A-WEB) și la conferința internațională cu tema Salvgardarea organismelor de management electoral în epoca recesiunii democratice globale, organizate de Secretariatul A-WEB și Comisia Electorală din Africa de Sud.

Potrivit agendei, în data de 18 octombrie 2022 va avea loc reuniunea Comitetului Executiv al A-WEB, în data de 19 octombrie se va desfășura reuniunea Adunării Generale a A-WEB, iar ziua de 20 octombrie va fi dedicată conferinței internaționale cu tema Salvgardarea organismelor de management electoral în epoca recesiunii democratice globale.

Reamintim că, în contextul reuniunii celor două structuri ale A-WEB, la propunerea președintelui AEP, se va pune în discuție excluderea Comisiei Electorale Centrale a Federației Ruse și a Comisiei Centrale pentru Alegeri și Organizarea de Referendumuri din Republica Belarus din A-WEB.

A-WEB este cea mai mare organizație neguvernamentală internațională cu responsabilități în domeniul electoral. Aceasta a fost înființată în anul 2013, în Coreea de Sud, iar AEP are calitatea de membru încă de la înființare. AEP a preluat președinția A-WEB pentru perioada 2017-2019, iar începând cu luna septembrie a anului 2019, președintele AEP ocupă un loc în cadrul Comitetului Executiv al organizației.

undefined
 
undefined
 
      undefined  

 

Direcția comunicare

18.10.2022

Alte articole: