Comunicat de presă privind participarea Autoritӑții Electorale Permanente la webinarul „Votul online”, organizat de Foresight Democracy ȋn parteneriat cu Fundația Internaționalӑ pentru SistemeComunicat de presă privind participarea Autoritӑții Electorale Permanente la webinarul „Votul online”, organizat de Foresight Democracy ȋn parteneriat cu Fundația Internaționalӑ pentru Sisteme


Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) participă astӑzi, 20 mai 2021, la webinarul cu tema Votul online, organizat de Foresight Democracy ȋn parteneriat cu Fundația Internaționalӑ pentru Sisteme Electorale (IFES).

Evenimentul ȋși propune sӑ analizeze metoda de vot online, văzutӑ ca o alternativă permisivӑ  pentru procese electorale mai accesibile, transparente și sigure. Totodatӑ, videoconferința urmărește să exploreze principiile,  beneficiile, tehnologia și experiențele legate de utilizarea votului online în cadrul proceselor electorale. Organizatorii susțin cӑ utilizarea instrumentelor tehnologice precum computerele, telefoanele și tabletele, împreună cu soluții de tip blockchain, cloud, hybrid sau criptografie avansată, oferă premisele unor procese electorale eficiente și credibile, iar apariția votului online are potențialul de a reduce în mod substanțial costurile operaționale, simplificând exprimarea și numărarea voturilor.

Evenimentul reunește specialiști și practicieni din domeniul managementului electoral și are ca obiectiv facilitarea dialogului ȋntre participanți, ȋn vederea consolidӑrii capacitӑții administrative și a schimbului de expertizӑ electoralӑ.

AEP este reprezentatӑ la acest eveniment online de către Ovidiu-Alexandru Oproaica, directorul general al Departamentului informatizarea proceselor electorale și de către Mircea Preoțescu, șeful Departamentului coordonarea organismelor electorale.

Foresight Democracy este o organizație din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord care activează în domeniul online media, cu misiunea de a accelera inovația într-o multitudine de sectoare prin intermediul seminarelor online, al rețelelor virtuale și al campaniilor de marketing digital..

IFES este o organizație internaționalӑ care promovează democrația la nivel global și colaborează cu societatea civilă, instituțiile publice și sectorul privat ȋn vederea organizӑrii și desfӑșurӑrii de alegeri libere și transparente și pentru promovarea democrațiilor reziliente.

 

 

Direcția comunicare

20.05.2021

Alte articole: