Comunicat de presă privind participarea Autoritӑții Electorale Permanente la webinarul cu tema “Contracararea dezinformării. Rolul organismelor de management electoral în comunicarea cu electoratul în timpul unei campanii” organizat de ICPSComunicat de presă privind participarea Autoritӑții Electorale Permanente la webinarul cu tema “Contracararea dezinformării. Rolul organismelor de management electoral în comunicarea cu electoratul în timpul unei campanii” organizat de ICPS


Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) participă astӑzi, 24 martie 2021, la webinarul cu tema “Contracararea dezinformării. Rolul organismelor de management electoral în comunicarea cu electoratul în timpul unei campanii”, organizat de Centrul Internațional pentru Studii Parlamentare (ICPS).

Evenimentul ȋși propune sӑ analizeze rolul din ce ȋn ce mai semnificativ pe care dezinformarea ȋl joacӑ în alegerile de pe mapamond și, totodatӑ, capacitatea organismelor de management electoral de atenuare a efectelor negative ale dezinformării.

Programul evenimentului vizeazӑ teme de discuție precum:

  • Explorarea rolului pe care autoritӑțile electorale l-ar putea juca în contracararea dezinformării în timpul unei campanii electorale, în special pe rețelele de socializare;
  • Evaluarea impactului dezinformării, a discursurilor instigatoare la ură ale actorilor autohtoni și străini asupra sănătății publice, integrității electorale și încrederii în democrație;
  • Conștientizarea necesității transmiterii unor mesaje proactive de către organismele de management electoral pentru a sprijini alegătorii și a explica implicațiile unui proces electoral.

Evenimentul reunește specialiști și practicieni din domeniul managementului electoral și are ca obiectiv facilitarea dialogului ȋntre participanți, ȋn vederea consolidӑrii capacitӑții administrative și a schimbului de expertizӑ electoralӑ.

AEP este reprezentatӑ la acest eveniment de Cristian Leahu, șeful Departamentului legislație, contencios electoral, relația cu Parlamentul și Uniunea Europeană, de Mircea Preoțescu, șeful Departamentului coordonarea organismelor electorale și de Anamaria Revnic-Călugărița, directorul Direcției comunicare din cadrul Departamentului cooperare internațională.

Centrul Internațional pentru Studii Parlamentare este o organizație internaționalӑ care promoveazӑ elaborarea eficientă a politicilor și buna guvernare prin interacțiuni interinstituționale și  are ca obiectiv organizarea de evenimente ȋn vederea schimbului de expertizӑ  ȋn materie electoralӑ.

 

Direcția comunicare

24.03.2021

Alte articole: