Comunicat de presă privind participarea AEP la Programul Virtual Internațional de Observare a Alegerilor Generale ale Adunărilor Legislative din IndiaComunicat de presă privind participarea AEP la Programul Virtual Internațional de Observare a Alegerilor Generale ale Adunărilor Legislative din India


Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) participă, ȋn perioada 5-6 aprilie 2021, la Programul Virtual Internațional de Observare a Alegerilor Generale ale Adunărilor Legislative din India, organizat sub egida Centrului Asociației Mondiale a Organismelor Electorale (A-WEB) din India.

Programul Virtual Internațional de Observare a Alegerilor Generale ale Adunărilor Legislative se va desfӑșura ȋn regiunile Assam, Kerala, Tamil Nadu, Bengalul de Vest și Puducherry.

Evenimentul este precedat de Programul Virtual Internațional de Observare a Alegerilor Generale a Adunării Legislative din regiunea Bihar, care a avut loc ȋn perioada 5-7 noiembrie 2020.

Scopul organizării celui de-al doilea program de observare a alegerilor sub egida Centrului A-WEB este de împărtăși cele mai bune practici adoptate de către Comisia Electoralӑ din India în contextul pandemiei de Covid-19, precum și de a oferi participanților o mai bună înțelegere a procesului electoral din această țară. Precizăm că ultimele estimări arată că își vor exercita dreptul la vot aproximativ 187 de milioane de alegători.

AEP este reprezentatӑ la acest eveniment virtual de către Cristina-Delciza Mareș, consilier parlamentar în cadrul Serviciului relații externe al Departamentului cooperare internațională.

Centrul A-WEB din India funcționeazӑ sub controlul administrativ al Comisiei Electorale ca parte integrantă a acesteia și menține coordonarea cu A-WEB pentru îndeplinirea mandatului său. Centrul A-WEB din India reprezintӑ un „centru de cunoaștere și resurse” de clasă mondială, în scopul susținerii alegerilor libere, corecte, incluzive, accesibile, eficiente, transparente și credibile și al consolidării democrației electorale.

 

Direcția comunicare

05.04.2021

Alte articole: