Comunicat de presă privind participarea AEP la „Programul de consolidare a capacității privind educarea alegătorilor”, organizat de IIIDEM India, în perioada 25-29 octombrie 2021Comunicat de presă privind participarea AEP la „Programul de consolidare a capacității privind educarea alegătorilor”, organizat de IIIDEM India, în perioada 25-29 octombrie 2021


Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) participă, ȋn perioada 25-29 octombrie 2021, la Programul de consolidare a capacității privind educarea alegătorilor, organizat de Institutul Internațional pentru Democrație și Management Electoral din India (IIIDEM).  

Obiectivul Programului este de a sprijini specialiștii din organismele de management electoral în eforturile acestora de a informa și educa alegătorii prin crearea unor linii directoare exacte și incluzive, conducând astfel la o implicare și o participare la procesele electorale mai ridicate.

Principalele teme ale Programului vizeazӑ principiile internaționale care ar trebui aplicate ȋn dezvoltarea programelor de educație electorală, barierele privind accesibilitatea la procesul electoral pentru anumite categorii de alegӑtori și, totodatӑ, pașii necesari în planificarea unor strategii de comunicare pentru creșterea eficienței activitățiilor de educare a alegătorilor.

AEP este reprezentatӑ la acest eveniment online de către doamna Luiza Nedelcu, consilier parlamentar ȋn cadrul Departamentului cooperare internațională și de cӑtre doamna Alexandra Iordache, consultant parlamentar ȋn cadrul aceluiași departament.

Institutul Internațional pentru Democrație și Management Electoral din India (IIIDEM) funcționeazӑ sub egida Comisiei Electorale a Indiei. Inspiratӑ de viziunea sa asupra promovӑrii democrației la nivel mondial, Comisia Electoralӑ a Indiei a înființat ȋn anul 2011 Institutul Internațional pentru Democrație și Management Electoral din India cu scopul de a încuraja un schimb de expertiză eficient pe toate palierele electorale.

 

Direcția comunicare

25.10.2021

Alte articole: