Comunicat de presă privind participarea AEP la Cursul internațional cu tema «Mecanisme de incluziune: Provocări și acțiuni ale autorităților electorale», organizat de INE MexicComunicat de presă privind participarea AEP la Cursul internațional cu tema «Mecanisme de incluziune: Provocări și acțiuni ale autorităților electorale», organizat de INE Mexic


Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) participă, ȋn perioada 30 august - 3 septembrie 2021, la Cursul internațional cu tema Mecanisme de incluziune: Provocări și acțiuni ale autorităților electorale,  organizat de Institutul Național Electoral din Mexic, prin Centrul Internațional pentru Formare Electorală și Cercetare.

AEP este reprezentatӑ la acest curs online de cӑtre domnul Sorin-Gabriel Lazӑr, șeful Departamentului cooperare internațională, și de cӑtre domnul Ionuț Bӑlașa, directorul general al Departamentului coordonarea și monitorizarea activităților în teritoriu. În cadrul evenimentului domnul Sorin-Gabriel Lazӑr va susține o prezentrare cu tema Alegeri incluzive ȋn România ȋn anul 2020: provocӑri și inițiative.

Obiectivele cursului sunt de a împărtăși experiențe și de a promova bune practici în domeniul incluziunii electorale. Evenimentul se va concentra pe abordarea instrumentală a acțiunilor adoptate de autoritățile electorale din întreaga lume și va examina noi oportunitӑți cu privire la reglementarea, inițiativele și acțiunile legate de componentele esențiale ale drepturilor și participării grupurilor vulnerabile la viața politicӑ și socialӑ.

Organizatorii cursului își propun să abordeze aspecte ale incluziunii urmӑtoarelor grupuri vulnerabile în procesele electorale: femeile, LGBT +, popoarele indigene, minoritățile etnice, persoanele discriminate rasial, persoanele cu dizabilități și imigranții. În acest scop vor fi reunite experiențele organismelor de management electoral din întreaga lume pentru a oferi participanților cunoștințe despre eforturile și acțiunile întreprinse de acestea în ceea ce privește valorificarea incluziunii și crearea de mecanisme pentru grupurile subreprezentate în procesele electorale.

Direcția comunicare

30.08.2021

Alte articole: