Comunicat de presă privind întâlnirea președintelui Autorității Electorale Permanente cu ambasadorul Tunisiei la BucureștiComunicat de presă privind întâlnirea președintelui Autorității Electorale Permanente cu ambasadorul Tunisiei la București

 

Președintele Autorității Electorale Permanente, domnul Toni Greblă, s-a întâlnit cu Excelența Sa domnul ambasador Sami Nagga, joi, 1 februarie 2024, la sediul Autorității Electorale Permanente din București.

Întrevederea a avut loc în perspectiva vizitei de lucru pe care o delegație a Instanței Superioare Independente pentru Alegeri din Tunisia urmează să o efectueze la București, în cursul lunii februarie, în contextul proceselor electorale din România și Tunisia.

Vizita de curtoazie a domnului ambasador la Autoritatea Electorală Permanentă a prilejuit o trecere în revistă a bunelor relații bilaterale și a oferit premisele reiterării angajamentului de a implementa direcțiile de acțiune stabilite prin Memorandumul de colaborare dintre Autoritatea Electorală Permanentă și Instanța Superioară Independentă pentru Alegeri din Tunisia, încheiat la data de 11 februarie 2020.

Cu această ocazie, președintele Autorității Electorale Permanente, domnul Toni Greblă, a subliniat dorința de consolidare a dialogului instituțional în domeniul electoral, la nivel bilateral și multilateral.

Totodată, E.S. domnul ambasador Sami Nagga și-a manifestat aprecierea față de sistemul electoral românesc și a subliniat interesul părții tunisiene cu privire la schimbul de bune practici între cele două țări, inclusiv prin promovarea activă a schimbului de experiență în administrarea alegerilor. 

Direcția comunicare

01.02.2024

undefined

Alte articole: