Comunicat de presă privind întâlnirea președintelui Autorității Electorale Permanente cu ambasadoarea Tunisiei la BucureștiComunicat de presă privind întâlnirea președintelui Autorității Electorale Permanente cu ambasadoarea Tunisiei la București

 

 

Președintele Autorității Electorale Permanente, domnul Toni Greblă, s-a întâlnit cu Excelența Sa doamna Raja Jhinaoui Ben Ali, ambasadoarea Republicii Tunisiene în România, marți, 9 mai 2023, la sediul Autorității Electorale Permanente din București.

Întrevederea a prilejuit o trecere în revistă a bunelor relații bilaterale și a oferit premisele reiterării angajamentului de a implementa direcțiile de acțiune stabilite prin Memorandumul de colaborare dintre Autoritatea Electorală Permanentă și Instanța Superioară Independentă pentru Alegeri din Tunisia, încheiat la data de 11 februarie 2020.

Cu această ocazie, președintele Autorității Electorale Permanente, domnul Toni Greblă, a subliniat dorința de consolidare a dialogului instituțional în domeniul electoral, la nivel bilateral și multilateral, prin promovarea activă a schimbului de experiență și bune practici în administrarea alegerilor.

E.S. doamna Raja Jhinaoui Ben Ali și-a manifestat aprecierea față de sistemul electoral românesc și a subliniat interesul părții tunisiene cu privire la modul de funcționare a Sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal (SIMPV).

Unul dintre obiectivele stabilite de cele două părți pentru perioada următoare vizează organizarea, în a doua jumătate a anului, a unei reuniuni online între experții celor două organisme de management electoral pe tema soluțiilor tehnologice aplicate proceselor electorale din România. Totodată, în contextul pregătirii alegerilor care se vor desfășura în anul 2024 în cele două țări, a fost discutată posibilitatea organizării unei vizite de lucru a reprezentanților Instanței Superioare Independente pentru Alegeri din Tunisia la Autoritatea Electorală Permanentă.

undefined

 

 

Direcția comunicare
09.05.2023

Alte articole: