Comunicat de presă privind înregistrarea mandatarilor financiari pentru alegerile din data de 9 iunie 2024Comunicat de presă privind înregistrarea mandatarilor financiari pentru alegerile din data de 9 iunie 2024


Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că, la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024, au fost înregistrați 1663 de mandatari financiari ai competitorilor electorali.

Precizăm că activitatea de înregistrare a mandatarilor financiari ai competitorilor electorali a fost finalizată, fiind procesate și aprobate toate solicitările primite de către AEP. Astfel, au fost înregistrați 1643 de mandatari financiari pentru alegerile autorităților administrației publice locale și 20 pentru alegerile membrilor din România în Parlamentul European.

În urma verificării și a procesării documentelor prevăzute de legislația în vigoare pentru înregistrarea mandatarilor financiari, au fost alocate codurile unice de identificare ale competitorilor electorali, care vor fi inscripționate pe materialele de propagandă ce vor fi produse și utilizate în campania electorală.

Listele complete ale mandatarilor financiari ai competitorilor electorali la alegerile din 9 iunie 2024 pot fi consultate pe pagina web a Autorității Electorale Permanente - www.finantarepartide.ro.


Direcţia comunicare și relații publice

12.05.2024

Alte articole: