Comunicat de presă privind înregistrarea mandatarilor financiari coordonatori pentru alegerile din data de 9 iunie 2024Comunicat de presă privind înregistrarea mandatarilor financiari coordonatori pentru alegerile din data de 9 iunie 2024


Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează competitorii electorali care doresc să participe la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European şi/sau la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din 9 iunie 2024 că, începând cu data de 25 martie a.c., a demarat procedura de înregistrare a mandatarilor financiari coordonatori desemnaţi, în vederea atribuirii codurilor unice de identificare.

Înregistrarea mandatarilor financiari coordonatori şi teritoriali se va face pe baza documentelor prevăzute de art. 42 din Hotărârea Guvernului nr. 10/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 334/2006 privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale, cu modificările şi completările ulterioare şi utilizând formularele publicate la poziţia 150 pe site-ul www.finantarepartide.ro

În vederea înregistrării mandatarilor financiari coordonatori, documentele enumerate anterior se vor depune la sediul central al Autorităţii Electorale Permanente de către competitorii electorali al căror sediu/domiciliu se află în municipiul Bucureşti sau în judeţul Ilfov şi la sediile direcţiilor judeţene ale AEP de către competitorii electorali al căror sediu/domiciliu se află în raza teritorială a acestora.

Precizăm că mandatarii financiari teritoriali vor fi înregistraţi în aceleaşi condiţii de mai sus, însă numai după înregistrarea mandatarilor financiari coordonatori ai competitorilor electorali.

Atragem atenţia că nerespectarea prevederilor legale privind desemnarea şi înregistrarea mandatarului financiar coordonator se sancţionează potrivit dispoziţiilor art. 34 alin. (12) din Legea nr. 334/2006 privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale, cu modificările şi completările ulterioare, iar candidaţilor declaraţi aleşi nu li se pot valida mandatele dacă raportul detaliat al veniturilor şi cheltuielilor electorale ale competitorului electoral nu a fost depus de către mandatarul financiar coordonator în condiţiile legii.

Direcţia comunicare

25.03.2024

Alte articole: