Comunicat de presă privind informații referitoare la votul prin corespondență

Comunicat de presă privind informații referitoare la votul prin corespondență

 

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că a început verificarea codurilor de bare imprimate pe plicurile exterioare şi înregistrarea primirii acestora de către birourile electorale pentru votul prin corespondență și de către birourile electorale ale secțiilor de votare din străinătate care îndeplinesc atribuții pentru birourile electorale pentru votul prin corespondență.

Până astăzi, 7 noiembrie 2019, ora 10:30, au fost validate plicurile care conțin votul prin corespondență a 15.551 de alegători. Situația în timp real a plicurilor înregistrate, defalcată pe țări, poate fi consultată pe site-ul https://prezenta.bec.ro la secțiunea Străinătate/Votanți prin corespondență.

După finalizarea procesului de validare, toți alegătorii ale căror plicuri au fost înregistrate la birourile competente vor primi pe e-mail următorul mesaj de confirmare: Plicul dumneavoastră cu votul pentru primul tur al alegerilor prezidențiale 2019 a ajuns la Biroul Electoral pentru Votul prin Corespondență și vă confirmăm exercitarea dreptului de vot prin corespondență. Vă mulțumim că ați ales să votați prin corespondență! Întrucât prima serie de e-mailuri de confirmare a fost transmisă alegătorilor ale căror plicuri au fost validate până în data de 6 noiembrie 2019, ora 23:00, au primit deja acest mesaj electronic 10.959 de alegători.

Alegătorii ale căror plicuri nu ajung în timp util pentru a fi validate, vor fi notificați pe e-mail să se îndrepte spre cea mai apropiată secție de votare pentru a-și exercita dreptul de vot.

 

 

Direcția comunicare

07.11.2019

Alte articole: