Comunicat de presă privind desemnarea și înregistrarea mandatarilor financiari la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din data de 6 decembrie 2020Comunicat de presă privind desemnarea și înregistrarea mandatarilor financiari la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din data de 6 decembrie 2020

 

 

 

            Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că până astăzi, 9 noiembrie 2020, au fost înregistrați un număr de 640 de mandatari financiari coordonatori și județeni ai competitorilor electorali înscriși în cursa electorală pentru alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din data de 6 decembrie 2020.

            Din totalul mandatarilor financiari desemnați și înregistrați, 81 sunt mandatari financiari coordonatori. Dintre aceștia, 23 sunt mandatari financiari ai formațiunilor politice, 18 au fost desemnați de către organizații ale minorităților naționale, iar 40 au fost înregistrați de către candidați independenți.

Până la acest moment, din totalul competitorilor electorali înscriși în cursa electorală, nu și-au desemnat mandatari financiari doi candidați independenți.

           Lista mandatarilor financiari coordonatori și a mandatarilor financiari județeni înregistrați la AEP pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților este publicată pe site-ul instituției www.finantarepartide.ro la secțiunea ”ACASA”. Lista mandatarilor finanaciari este actualizată periodic.  

           Precizăm, totodată, că Autoritatea Electorală Permanentă organizează în data de 11 noiembrie 2020, ora 10:00, o videoconferință la care vor fi invitați mandatarii financiari coordonatori ai competitorilor electorali participanți la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din data de 6 decembrie 2020.

           Scopul videoconferinței este de a veni în sprijinul mandatarilor financiari, de a-i îndruma cu privire la activitatea pe care urmează să o desfășoare raportat la dispozițiile legale în materie și de a clarifica oricare aspecte semnalate de către mandatari sau de către competitorii electorali.

 Direcția comunicare

 09.11.2020

 

 

 

                                                                                                

Alte articole: