Comunicat de presă privind deschiderea secțiilor de votare pentru desfășurarea referendumului local organizat în comuna Abrămuț, județul Bihor, în data de 12 septembrie 2021Comunicat de presă privind deschiderea secțiilor de votare pentru desfășurarea referendumului local organizat în comuna Abrămuț, județul Bihor, în data de 12 septembrie 2021


Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că, începând cu orele 07:00, cele patru birouri electorale ale secțiilor de votare din comuna Abrămuț, județul Bihor au fost deschise pentru desfășurarea referendumului local din data de 12 septembrie 2021. Referendumul este organizat în vederea consultării cetățenilor din comuna Abrămuț, județul Bihor, pentru schimbarea denumirii unitӑții administrativ-teritoriale din comuna Abrӑmuț ȋn comuna Petreu și acordarea de statut de reședințӑ de comunӑ localitӑții Petreu.

Alegătorii își vor putea exercita dreptul de vot între orele 07:00 – 23:00. Potrivit legislației în vigoare, precizăm că alegătorul care deține un act de identitate al cărui termen de valabilitate a expirat în perioada     1 martie 2020 - 12 septembrie2021, își poate exercita dreptul de vot în baza acestuia. 

Autoritatea Electorală Permanentă împreună cu Serviciul de Telecomunicații Speciale asigură funcționarea Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal, a site-ului de monitorizare a prezenței la vot, precum și suportul tehnic si funcționalitățile specifice proceselor electorale și referendumurilor.

Datele privind prezența la vot vor putea fi vizualizate în timp real pe pagina https://prezenta.roaep.ro/

Președintele AEP, domnul Constantin-Florin Mitulețu-Buică, face un apel către toți participanții la referendumul local din data de 12 septembrie 2021 să respecte măsurile de distanțare fizică și regulile de protecție sanitară pe tot parcursul derulării procesului electoral. 

 

Direcția comunicare

12.09.2021

Alte articole: