Comunicat de presă privind deschiderea secției de votare pentru desfășurarea referendumului local organizat în comuna I.C. Brătianu, județul Tulcea, în data de 21 august 2022Comunicat de presă privind deschiderea secției de votare pentru desfășurarea referendumului local organizat în comuna I.C. Brătianu, județul Tulcea, în data de 21 august 2022

 

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că, începând cu ora 7:00, biroul electoral al secției de votare din comuna I.C. Brătianu, județul Tulcea, a fost deschis pentru desfășurarea referendumului local în vederea consultării cetățenilor cu privire la demiterea primarului comunei.

Alegătorii își vor putea exercita dreptul de vot între orele 07:00 – 23:00.

Autoritatea Electorală Permanentă, împreună cu Serviciul de Telecomunicații Speciale, asigură funcționarea Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal (SIMPV) și a site-ului de monitorizare a prezenței la vot, precum și suportul tehnic si funcționalitățile specifice referendumurilor.

Datele privind prezența la vot pot fi vizualizate în timp real pe pagina https://prezenta.roaep.ro/.

Persoanele acreditate să observe procesul electoral au acces și pot staționa în locurile publice din zona de votare sau în localul de vot și pot să asiste la operațiunile electorale, inclusiv la numărarea voturilor și la întocmirea proceselor-verbale.

Filmarea şi/sau fotografierea de către persoanele acreditate a locurilor publice din zona de votare şi din localul secţiei de votare pot fi efectuate fără a aduce atingere secretului votului şi cu respectarea dispoziţiilor art. 90 alin. (3) din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, cu modificările şi completările ulterioare.

Președintele AEP, domnul Constantin-Florin Mitulețu-Buică, face apel la respectarea tuturor măsurilor organizatorice pe toată durata derulării procesului electoral. 

 

 

Direcția comunicare
21.08.2022

Alte articole: