Comunicat de presă privind demararea procedurii de publicare a listei competitorilor electorali care au depus la AEP rapoartele detaliate ale veniturilor și cheltuielilor electorale efectuate cu ocazia alegerilor locale din anul 2020Comunicat de presă privind demararea procedurii de publicare a listei competitorilor electorali care au depus la AEP rapoartele detaliate ale veniturilor și cheltuielilor electorale efectuate cu ocazia alegerilor locale din anul 2020

 

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că astăzi, 5 octombrie 2020, a demarat procedura de aducere la cunoștință publică a listei partidelor politice, alianțelor politice, alianțelor electorale, organizațiilor cetățenilor români aparținând minorităților naționale și a candidaților independenți care au depus rapoartele detaliate ale veniturilor și cheltuielilor electorale efectuate cu ocazia alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din 27 septembrie 2020, în vederea validării mandatelor candidaților declarați aleși.

În acest sens, a fost transmisă, pentru a fi publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, lista cuprinzând denumirea/numele competitorilor electorali care au depus rapoartele detaliate ale veniturilor și cheltuielilor electorale până la data de 5 octombrie 2020.

Precizăm că rapoartele vor fi publicate succesiv în Monitorul Oficial al României, Partea I, pe măsură ce vor fi depuse.

În vederea ducerii la îndeplinire a prevederilor art. 47 alin. (5) din Legea nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, republicată, cu modificările și completările ulterioare, instanțele judecătorești pot consulta listele publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I și pot considera îndeplinită obligația competitorilor electorali de depunere a rapoartelor detaliate ale veniturilor și cheltuielilor electorale în condițiile legii, în vederea validării mandatelor candidaților declarați aleși.

Reamintim că nedepunerea rapoartelor detaliate ale veniturilor și cheltuielilor electorale până la data de 13 octombrie 2020, ora 17:00, atrage imposibilitatea validării mandatelor candidaților declarați aleși.

 

Direcția comunicare

05.10.2020

Alte articole: