Comunicat de presă privind ȋntâlnirea președintelui AEP cu ambasadoarea Franței ȋn RomâniaComunicat de presă privind ȋntâlnirea președintelui AEP cu ambasadoarea Franței ȋn România


undefined

Președintele Autoritӑții Electorale Permanente, Constantin-Florin Mitulețu-Buicӑ, a avut o ȋntrevedere joi, 14 ianuarie 2021, cu Excelența Sa, doamna Laurence Auer, ambasadoarea Franței ȋn România.

Principala temă abordată în cadrul discuțiilor a vizat perspectiva dezvoltării unei relații de colaborare între autoritățile administrative specializate în materia organizării proceselor electorale din cele două ţări, în vederea realizării schimbului de experienţă și de bune practici.

Cei doi oficiali și-au manifestat disponibilitatea de a continua dialogul cu privire la consolidarea cooperării bilaterale în domeniul managementului electoral și al finanțӑrii partidelor politice și a campaniilor electorale.

Menționӑm cӑ AEP a derulat ȋn perioada 2018-2020 proiectul ARGUS - integritate, etică, transparență, anticorupție în finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale. În cadrul proiectului, AEP a efectuat o vizitӑ de lucru la Comisia Naționalӑ pentru Conturile de Campanie și Finanțare Politicӑ din Franța, care a vizat schimbul de experiențӑ ȋntre cele douӑ organisme pe tema finanțӑrii partidelor politice și a campaniilor electorale.

Precizӑm cӑ vizita președintelui Autoritӑții Electorale Permanente la sediul Ambasadei Franței la București s-a efectuat ca urmare a participӑrii Excelenței Sale, doamna Laurence Auer, la Programul electoral de observare a alegerilor parlamentare, care s-a desfășurat exclusiv în ziua alegerilor din data 6 decembrie 2020.

 

Direcția comunicare  

14.01.2021

Alte articole: