Comunicat de presӑ privind participarea AEP la webinarul cu tema “Reziliența democratică la un an de la începerea pandemiei”, organizat de Fundația Internațională pentru Sisteme Electorale în data de 25 martie 2021Comunicat de presӑ privind participarea AEP la webinarul cu tema “Reziliența democratică la un an de la începerea pandemiei”, organizat de Fundația Internațională pentru Sisteme Electorale în data de 25 martie 2021


Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) participă astӑzi, 25 martie 2021, la webinarul cu tema “Reziliența democratică la un an de la începerea pandemiei”, organizat de Fundația Internațională pentru Sisteme Electorale (IFES).

IFES organizează acest eveniment online pentru a dezbate cele mai mari provocări și lecții învățate în contextul pandemiei, în ceea ce privește reziliența democratică în Europa pe parcursul ultimului an. Impactul va fi analizat prin prisma integrității electorale, observând asemănările și diferențele dintre diferitele tipuri de scrutine.

În conformitate cu versiunile anterioare ale seriei de webinare, evenimentul va avea loc pe platforma Zoom. Va fi asigurată interpretarea simultană din engleză în albaneză, armeană, georgiană, macedoneană, rusă, slavă sudică și ucraineană.

AEP este reprezentatӑ la acest eveniment de doamna Andrada-Maria ALBESCU, director al Direcției resurse electorale din cadrul Departamentului logistică electorală, doamna Camelia-Iulia RUNCEANU, consilier parlamentar în cadrul Departamentului legislație, contencios electoral, relația cu Parlamentul și Uniunea Europeană și doamna Alina-Alexandra IORDACHE, consultant parlamentar în cadrul Serviciului relații externe, Departamentul cooperare internațională.

Dezbaterea este moderată de către directorul Biroului Regional IFES pentru Europa, dr. Magnus ÖHMAN, și cuprinde prezentări ale următorilor vorbitori:

  • Domnul Anthony BANBURY, președinte și CEO, IFES;
  • Doamna Ivana BELEC, membru, Comisia Electorală de Stat a Republicii Croația;
  • Domnul Romain RAMBAUD, profesor universitar specializat în drept electoral, Université Grenoble-Alpes, Franța;
  • Domnul Albert KRASNIQI, Organizația Democracy Plus, Kosovo.

IFES a activat, începând cu anul 1987, în mai mult de 145 de țări cu democrații în curs de dezvoltare sau democrații consolidate. În calitate de lider global în promovarea și protecția democrației, prin oferirea de asistență tehnică și cercetare aplicată, organizația dezvoltă procese civice și politice la care toți cetățenii pot participa în siguranță și în mod egal, precum și modalități inovatoare prin care tehnologia și datele pot veni în sprijinul alegerilor și al democrației.

 

Direcția comunicare

25.03.2021

Alte articole: