Scrisoare deschisă adresată de președintele AEP jurnaliștilor români

Scrisoare deschisă adresată de președintele AEP jurnaliștilor români

 

st

Stimați jurnaliști,

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a demarat, încă de la finalul anului 2015, o amplă campanie de informare a cetățenilor români cu privire la modificările legislative din domeniul electoral, pe fondul intrării în vigoare a Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaților, precum şi pentru organizarea şi funcționarea Autorităţii Electorale Permanente, a Legii nr. 288/2015 privind votul prin corespondență, precum și modificarea și completarea Legii nr. 208/2015 și a Legii 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali.

În acest efort de informare a cetățenilor români cu privire la drepturile și responsabilitățile lor în procesul electoral este necesar un parteneriat activ între Autoritatea Electorală Permanentă și reprezentanții presei române. Vă rugăm să fiți alături de noi în transmiterea rapidă, în forma cea mai corectă și utilă a informației de interes electoral către cetățeni. Aceștia au nevoie de noi și de dumneavoastră pentru a fi informați corect și în timp util.

În paralel, este în curs de desfășurare procesul de recrutare a membrilor Corpului experților electorali, din rândul cărora urmează să fie desemnați, prin tragere la sorți computerizată, președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare și locțiitorii acestora, respectiv a operatorilor de calculator în secțiile de votare.

În vederea informării corecte și oportune a cetățenilor, vă punem la dispoziție clipurile informative elaborate de AEP, a căror difuzare este gratuită:

  • Clip informativ Expert electoral:

https://www.youtube.com/watch?v=HYQ3O79Qmeg>

  • Clip informativ Operator de calculator în secția de votare:

https://www.youtube.com/watch?v=j0SeEQRl_N0

  • Clip informativ Votul în străinătate prin corespondență:

https://www.youtube.com/watch?v=ftPGXSpgWiQ

Alte articole: