Competitorii electorali participanți la alegerile locale din iunie 2016 cer rambursarea unor cheltuieli electorale de aproape 50 de milioane de lei

Competitorii electorali participanți la alegerile locale din iunie 2016 cer rambursarea unor cheltuieli electorale de aproape 50 de milioane de lei

poza

Un număr de 702 competitori electorali participanți la alegerile locale din data de 5 iunie 2016 au solicitat Autorității Electorale Permanente rambursarea unor cheltuieli electorale în cuantum total de 49.785.032,28 lei.

Precizăm că termenul de depunere a acestor cereri a expirat în data de 6 iulie 2016.

Conform art. 58 alin. (3) din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 10/2016, în termen de 60 de zile de la data expirării termenului de depunere a cererilor, Autoritatea Electorală Permanentă rambursează competitorilor electorali sumele plătite pentru campania electorală. Alin. (4) al aceluiași articol prevede că acest termen poate fi prelungit cu 15 zile în situaţia în care, pentru verificarea legalităţii încasărilor şi a plăţilor efectuate în campania electorală, sunt necesare declaraţii şi documente suplimentare faţă de cele prevăzute de prezentele norme metodologic.

În perioada următoare, AEP va analiza fiecare dosar de rambursare, ceea ce presupune verificarea tuturor documentelor justificative, pentru a se stabili dacă au fost respectate plafoanele cheltuielilor electorale, sursele de finanţare şi destinaţia contribuţiilor pentru campania electorală.

În Anexă găsiți competitorii electorali care au depus cereri de rambursare a cheltuielilor electorale și sumele solicitate de fiecare dintre aceștia.

Alte articole: