Registrul electoral

Registrul electoral este o bază de date, în format electronic, administrată de AEP, cu toţi cetăţenii români, inclusiv cei cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate, care au împlinit 18 ani, cu drept de vot. Ea cuprinde numele şi prenumele alegătorului, data naşterii, adresa de domiciliu şi adresa de reşedinţă, codul numeric personal, seria şi numărul actului de identitate.
Este actualizată permanent, fiind introduşi cetăţenii care au împlinit 18 ani şi fiind radiaţi cei care au decedat s-au şi-au pierdut dreptul de a alege. Actualizările sunt operate la nivelul primăriilor.
Fiecare alegător poate să verifice online dacă este înscris în Registrul electoral . De asemenea, poate să solicite înregistrarea în Registrul Electoral cu adresa de reşedinţă. Cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate, precum şi cetăţenii români cu domiciliul în ţară aflaţi temporar în străinătate, la cererea lor, se înscriu în Registrul electoral cu datele corespunzătoare ultimei adrese de domiciliu sau de reşedinţă.

Pentru accesarea Registrului Electoral apasați aici.

Pentru vizualizarea corectă a Registrului, vă rugăm să aveți instalată o versiune cât mai actualizată a browser-ului cu care navigați.

Puteți descărca de la următoarele adrese actualizări pentru browser-e:

- Microsoft Internet Explorer (pentru sistemele de operare Windows 7 și 8) sau accesați Windows Update din calculatorul dumneavoastră;

- Google Chrome;

- Mozilla Firefox;

- Opera.