Președintele AEP, Daniel Barbu, a preluat oficial funcția de președinte al Asociației Mondiale a Organismelor Electorale (A-WEB)

Președintele AEP, Daniel Barbu, a preluat oficial funcția de președinte al Asociației Mondiale a Organismelor Electorale (A-WEB)

 

 presedinteAEP

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Daniel Barbu, este, începând cu data de 31 august 2017, noul președintele al Asociației Mondiale a Organismelor Electorale (A-WEB), organizație care reunește organisme de management electoral din peste 100 de țări de pe cinci continente. Menționăm că mandatul președintelui A-WEB este de doi ani.

Învestirea în această funcție a fost oficializată la Palatul Parlamentului, în deschiderea celei de-a 3-a Adunări Generale a A-WEB, în cadrul unei ceremonii de preluare a steagului organizației de la predecesorul său, Julio Cesar Castanos Guzman, președinte al Comisiei Centrale Electorale a Republicii Dominicane.

Noul președinte al A-WEB a declarat că este mându să preia misiunea de facilitator al comunicării și colaborarării între membrii unei organizații internaționale cu un rol atât de important în  promovarea democrației în lume: „Este momentul ca o organizație internațională să preia misiunea enunțată acum o sută de ani de Woodrow Wilson, aceea de a face lumea un loc mai sigur, prin democrație”.

Daniel Barbu a subliniat că, în calitate de președinte al AEP,  este onorat să fie parte a echipei unui serviciu public cu o misiune atât de importantă pentru democrație.

Reamintim că decizia privind preluarea acestei funcții de către președintele AEP a fost luată în august 2015, în cadrul precedentei Adunări Generale a acestei organizații.

AEP este membru al A-WEB încă de la înființarea organizației, în octombrie 2013, România găzduind, în martie 2015, reuniunea Comitetului Executiv al A-WEB.

Potrivit Cartei A-WEB, această asociație a organismelor de management electoral promovează eficiența în organizarea unor alegeri libere, corecte, transparente și participative la nivel mondial.

Obiectivele sale sunt să identifice cele mai recente tendințe, provocări și evoluții în managementul electoral democratic și în ceea ce privește procesele electorale, precum și să faciliteze schimbul eficient de experiență și expertiză între membri, pentru consolidarea democrației electorale la nivel mondial.

Alte articole: