Comunicat de presă


Comunicat de presă privind desemnarea României ca organizator al reuniunii Comitetului Executiv al Asociației Mondiale a Organismelor Electorale din luna martie 2015România va organiza la sfârșitul lunii martie 2015 reuniunea Comitetului Executiv al Asociației Mondiale a Organismelor Electorale (A-WEB).


1Președintele Autorității Electorale Permanente, doamna Ana Maria Pătru, participă, în perioada 1-4 aprilie 2014, la reuniunea Comitetului Executiv al A-WEB, eveniment care se desfășoară la Incheon, Republica Coreea și marchează deschiderea oficială a Secretariatului A-WEB.


Decizia prin care România a fost propusă să organizeze reuniunea Comitetului Executiv al A-WEB în 2015, a fost luată în cadrul reuniunii Comitetului Executiv al A-WEB.


Președintele A-WEB, domnul Lee In-Bok, și-a motivat propunerea prin faptul că Autoritatea Electorală Permanentă a dovedit implicare activă atât la nivel regional cât și la nivel mondial în activități specifice domeniului electoral.


Membrii Comitetului Executiv au susținut în unanimitate această inițiativă, România fiind astfel aleasă să găzduiască următoarea reuniune a Comitetului Executiv al A-WEB în luna martie 2015.


Pe agenda discuțiilor din cadrul Comitetului Executiv al A-WEB au fost incluse teme de actualitate în domeniu, respectiv aprobarea modului de organizare și funcționare a Secretariatului A-WEB, principalele proiecte ale asociației în anul 2014 precum și alegerea autorității de management electoral ce va găzdui reuniunea Comitetului Executiv al A-WEB din anul 2015.


La ceremonia de deschidere a Secretariatului A-WEB, domnul Lee In-Bok, președintele A-WEB și președinte al Comisiei Electorale Naționale a Republicii Coreea, a mulțumit membrilor Comitetului Executiv pentru sprijinul acordat de către autoritățile electorale pe care aceștia le reprezintă, în mod special pentru disponibilitatea manifestată în ceea ce privește sprijinirea cu personal a activității Secretariatului.


2De asemenea, președintele AEP, doamna Ana Maria Pătru, și-a exprimat acordul ca specialiști din cadrul Autorității Electorale Permanente să își aducă contribuția la activitățile specifice Secretariatului A-WEB. A-WEB are 97 de membri instituționali cărora li se vor alătura, în curând, Tribunalul Superior pentru Justiție Electorală din Paraguay și Directoratul Național pentru Alegeri din Argentina.Direcția comunicare și relații externe 03.04.2014
Alte articole: