Comunicat de presă


Comunicat de presă privind participarea vicepreședintelui Autorității Electorale Permanente Dan Vlaicu la întâlnirea cu reprezentanții Centrelor de Informare Europe Direct și presa locală (19 martie 2014)

19_03_2014Vicepreședintele Autorității Electorale Permanente (A.E.P.) Dan Vlaicu a participat, luni, 17 martie 2014, la întâlnirea cu reprezentanții Centrelor de Informare Europe Direct și presa locală. Evenimentul organizat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România a avut ca temă de dezbatere noutățile pe care le aduc alegerile pentru Parlamentul European din acest an și modalitățile de promovare a acestor informații către electorat.

Vicepreședintele A.E.P. a prezentat atribuțiile instituției în organizarea și buna desfășurare a scrutinului din 25 mai. „Autoritatea Electorală Permanentă are un rol important în informarea şi educarea electoratului şi a celorlalţi participanţi la alegeri, fiind instituţia care urmăreşte asigurarea condiţiilor corespunzătoare de exercitare a drepturilor electorale, a egalităţii de şanse în competiţia politică, a transparenţei în finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale”, a declarat Dan Vlaicu.

Vicepreședintele Autorității Electorale Permanente le-a amintit celor prezenţi despre campania de informare privind alegerile pentru Parlamentul European, realizată și derulată de A.E.P. de la începutul acestui an.

Coordonatorii Centrelor de Informare Europe Direct s-au arătat interesați de o colaborare cu filialele din teritoriu ale A.E.P. pentru o promovare cât mai eficientă a implicării alegătorilor în procesul electoral. Dan Vlaicu a amintit că între Autoritatea Electorală Permanentă și Biroul de Informare al Parlamentului European în România există un protocol de colaborare cu rezultate foarte bune și a subliniat că instituția pe care o reprezintă este deschisă oricăror inițiative care vizează o mai eficientă informare și educare a cetățenilor în domeniul electoral.
19.03.2014

Direcția Comunicare și relații externe

Alte articole: