Comunicat de presă


Comunicat de presă privind seminarul internațional „Participarea femeilor în alegeri”, organizat de Autoritatea Electorală Permanentă (7 – 8 martie 2014)

privind seminarul internațional „Participarea femeilor în alegeri”, organizat de Autoritatea Electorală Permanentă (7 – 8  martie 2014)

Autoritatea Electorală Permanentă (A.E.P.) informează că în perioada 7 – 8 martie 2014 a avut loc seminarul internațional „Participarea femeilor în alegeri”. Evenimentul organizat de A.E.P. a reunit reprezentanți ai organismelor de management electoral și ai unor organizațiilor internaționale de profil. Participarea_femeilor_alegeriExperți electorali de prestigiu din Asociația Oficialilor Electorali Europeni (ACEEEO), Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP), Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) – respectiv Biroul pentru Instituțiile Democratice și Drepturile Omului (ODIHR), Institutul Federal Electoral din Mexic, cât și oficiali electorali din regiunea Orientul Mijlociu – Africa de Nord (MENA), Georgia și Ucraina au dezbătut problema egalității de gen în procesul de luare a deciziilor politice. Prin acest seminar s-a urmărit realizarea unui schimb de bune practici și experiențe care să permită îmbunătățirea accesului femeilor la procesul electoral în vederea consolidării democrației și a statului de drept. „Am ales să organizăm un seminar pe tema participării femeilor în alegeri tocmai pentru că noi credem că toate persoanele, femei sau bărbați, au dreptul de a participa la viața politică în mod egal, la orice nivel, ca alegători, candidați, oficiali electorali sau reprezentanți ai societății civile. Credem că participarea egală a femeilor în politică și în actul de guvernământ este esențială pentru a construi și a susține democrația”, a declarat președintele AEP, doamna Ana Maria Pătru. Participarea_femeilor_alegeri1Autoritatea Electorală Permanentă și-a exprimat mereu angajamentul de a sprijini eforturile altor state în organizarea de alegeri libere și corecte. Rezultatele seminarului vor constitui baza unui raport prin care se urmărește promovarea politicilor care încurajează participarea la alegeri. Consolidarea participării femeilor la alegeri reprezintă unul dintre elementele cheie ale strategiei Autorității Electorale Permanente pentru anul 2014.                   11.03.2014 Direcția Comunicare și relații externe
Alte articole: