Comunicat de presă



Comunicat de presă privind evenimentele internaționale organizate în România de către Organizația Mondială a Organismelor Electorale în parteneriat cu Autoritatea Electorală Permanentă (București, 31.08 – 02.09.2017)
  privind evenimentele internaționale organizate în România de către Organizația Mondială a Organismelor Electorale în parteneriat cu Autoritatea Electorală Permanentă (București, 31.08 – 02.09.2017)   Asociația Mondială a Organismelor Electorale (A-WEB) și Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) organizează în perioada 31 august - 2 septembrie 2017, la Palatul Parlamentului, cea de-a 3-a Adunare Generală a A-WEB și Conferința internațională cu tema „Cum numărăm și cum interpretăm voturile: utilizarea tehnologiei pentru consolidarea transparenței proceselor electorale”. Adunarea Generală a A-WEB, programată în data de 31 august 2017, va oficializa preluarea conducerii organizației de către președintele AEP, domnul Daniel Barbu, pentru un mandat de doi ani. Menționăm că decizia privind preluarea conducerii A-WEB de către președintele AEP, începând cu anul 2017, a fost luată în august 2015 de către Adunarea Generală a acestei organizații. AEP a aderat la A-WEB încă de la înființarea organizației, în anul 2013, în prezent aceasta având ca membri organisme de management electoral din peste 100 de țări de pe toate continentele. Jurnaliștii vor avea ocazia să adreseze întrebări noului președinte al A-WEB, domnul Daniel Barbu, în cadrul conferinței de presă care va avea loc în data de 1 septembrie 2017, ora 12:30, Sala Nicolae Iorga. Conferința internațională cu tema „Cum numărăm și cum interpretăm voturile: utilizarea tehnologiei pentru consolidarea transparenței proceselor electorale” va reuni la București peste 200 de reprezentanți ai organismelor electorale din 70 de țări de pe toate continentele, specialiști de marcă ai domeniului electoral și prestigioase organizații de profil, precum: Institutul Internațional pentru Democrație și Asistență Electorală (International IDEA); Fundația Internațională pentru Sisteme Electorale (IFES); Rețeaua de competențe electorale francofone (RECEF); Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP); Asociația Internațională a Oficialilor Guvernamentali; Organizația Organismelor Electorale Arabe; Uniunea Interamericană a Organismelor Electorale; Asociația Oficialilor Europeni (ACEEEO); Centrul European pentru Asistență Electorală (Ecowas/ECONEC). Participanții la dezbateri vor analiza rolul, avantajele și riscurile utilizării tehnologiilor moderne în alegeri, printre temele abordate figurând:
  • Tehnologia, în prima linie a proceselor electorale: opțională sau obligatorie?;
  • Instrumente IT de îmbunătățire a proceselor electorale;
  • Sisteme de management electoral, între tradiție și inovație;
  • Rolul mass-mediei tradiționale și a media online în alegeri;
  • Sisteme și metode de numărare a buletinelor de vot: studii de caz;
  • Rolul tehnologiei în îmbunătățirea managementului electoral.
Accesul presei este liber la dezbaterile din cadrul Conferinței internaționale, derulate pe durata a două zile, în sesiuni de lucru ce se vor desfășura în paralel în sălile de conferință din cadrul Palatului Parlamentului, după cum urmează:
  • Sala Nicolae Iorga (sesiunile de deschidere și închidere, concluziile, sesiunile plenare);
  • Sala Nicolae Bălcescu (ateliere și discuții);
Sesiunile de deschidere și de închidere, declarațiile oficiale, sesiunile plenare, atelierele și alte discuții ale Conferinței Internaționale vor fi traduse în șapte limbi: arabă, coreeană, engleză, franceză, română, rusă, spaniolă. Lucrările Conferinței internaționale vor putea fi urmărite în direct pe canalul oficial de YouTube al AEP. Atașat găsiți Agenda Conferinței internaționale. Direcția comunicare și relații externe 29.08.2017  
Alte articole: