Comunicat de presă

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) reamintește opiniei publice că, în contextul modificărilor aduse în acest an legislației electorale și în perspectiva alegerilor din anul 2016, instituția a demarat deja o amplă campanie de informare.
În acest sens, AEP a realizat trei clipuri informative:
– Clip informativ – campanie recrutare experți electorali!
– Clip informativ – campanie recrutare operatori de calculator pentru secțiile de votare!
– Clip informativ cu procedurile de vot pentru cetățenii românii cu domiciliul sau reședința în străinătate (versiunea lungă – 6 minute, versiunea scurtă – 1,7 minute).
Aceste clipuri pot fi vizionate pe site-ul Autorității, la adresa http://www.roaep.ro/prezentare/galerie-video, pe pagina sa oficială de Facebook, accesibilă la adresa
https://www.facebook.com/AutoritateaElectoralaPermanenta, precum și pe canalul nostru de youtube, la următoarele linkuri:
https://www.youtube.com/watch?v=ooWRa1lYKIk
https://www.youtube.com/watch?v=rosRBlzNJzk
https://www.youtube.com/watch?v=cJs_C1uRvQE
https://www.youtube.com/watch?v=guIbqz1scRY
Două dintre clipurile de informare fac parte din campaniile AEP de recrutare a operatorilor de calculator ai secțiilor de votare și a experților electorali, concepte nou introduse în legislația electorală, cu aplicabilitate la alegerile locale și parlamentare din anul 2016. Cei interesați să devină operatori de calculator ai secțiilor de votare sau experți electorali se pot documenta rapid și eficient accesând pagina oficială de Facebook sau site-ul AEP.
Un al treilea clip realizat de AEP vine în sprijinul concetățenilor noștri cu domiciliul sau reședința în străinătate, cărora le oferă răspunsuri clare la întrebările legate de votul lor la alegerile parlamentare din 2016, cum ar fi: cum și când se pot înscrie în Registrul electoral, cum și unde vor vota, cu ce acte de identitate, câte secții de votare vor fi organizate pentru ei?
AEP îi asigură pe românii din țară și din afara țării că va continua și sub alte forme campania de informare pe teme electorale de interes pentru ei, astfel încât aceștia să-și cunoască drepturile electorale, să știe cum să și le exercite și să se informeze direct ”de la sursă” pe orice temă care are legătură cu participarea lor în alegeri.
Direcția de comunicare și relații externe
15.12.2015