Comunicat de presă

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) vine în sprijinul persoanelor care doresc să devină operatori de calculator ai secțiilor de votare. În acest sens, AEP a realizat un clip de informare, ce poate fi vizualizat pe pagina sa oficială de Facebook, accesibilă la adresa  https://www.facebook.com/AutoritateaElectoralaPermanenta/.
Reamintim că AEP a demarat campania de recrutare a operatorilor de calculator ai secțiilor de votare în data de 6 noiembrie 2015, în baza normelor metodologice privind funcționarea Sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal, selecția și desemnarea operatorilor de calculator ai birourilor electorale ale secțiilor de votare, aprobate prin Hotărârea AEP nr. 9/2015 (publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 812 din data de 2 noiembrie 2015).
Documentul poate fi consultat pe site-ul AEP la adresele de web
http://www.roaep.ro/legislatie/legislatie-electorala/alegeri-locale;
http://www.roaep.ro/legislatie/legislatie-electorala/alegeri-parlamentare.
Persoanele interesate să devină operatori de calculator ai secțiilor de votare se pot adresa birourilor județene ale Autorității, ale căror coordonate se găsesc la adresa de web http://www.roaep.ro/prezentare/filiala.
Precizăm că activitatea de operator de calculator al secțiilor de votare este remunerată sub formă de indemnizație stabilită prin Hotărâre a Guvernului.
Direcția comunicare și relații externe
02.12.2015