Comunicat de presă

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), doamna Ana Maria Pătru, s-a întâlnit, marți, 15 septembrie 2015, cu Excelența Sa, Domnul Ilir Tepelena, Ambasador al Republicii Albania în România.

Discuțiile, care au avut loc la sediul AEP, s-au concentrat pe colaborarea româno-albaneză în domeniul electoral.
Președintele Autorității Electorale Permanente a felicitat Albania pentru faptul că, prin președintele Comisiei Electorale Centrale, doamna Lefterije Luzi, a preluat președinția Asociației Europene a Oficialilor Electorali (ACEEEO) și a devenit membru în Comitetul Executiv al Asociației Mondiale a Organismelor Electorale (A-WEB), organism din care fac parte peste 100 de țări de pe cinci continente.
”Salut cu căldură alegerea doamnei Lefterije Luzi în aceaste funcții importante în domeniul managementului electoral. Este îmbucurător, de asemenea, faptul că femeile acced din ce în ce mai mult în funcții de conducere, unde au oportunitatea să își pună în valoare experiența și puterea de muncă”, a menționat Ana Maria Pătru.

De asemenea, președintele Autorității a precizat că Autoritatea Electorală Permanentă va acorda tot sprijinul Comisiei Electorale Centrale a Albaniei pentru consolidarea expertizei sale în domeniul electoral.

La propunerea părții albaneze, Autoritatea Electorală Permanentă, prin doamna Ana Maria Pătru, şi Comisia Electorală Centrală a Albaniei, prin președintele acesteia, doamna Lefterije Luzi, vor semna un protocol de colaborare în domeniul electoral.
Documentul va fi încheiat cu ocazia desfăşurării, la București, a Seminarului cu tema „Codificarea Dreptului Electoral”, care va fi organizat de Autoritatea Electorală Permanentă în perioada 19-20 octombrie 2015.

Direcția comunicare și relații externe
16.09. 2015