București, capitala mondială a managementului electoral timp de trei zile

București, capitala mondială a managementului electoral timp de trei zile

12

 

Peste 150 de oficiali și experți electorali din 50 de țări se vor reuni la București, în perioada 5–6 septembrie, în cadrul celei de-a 23–a Conferințe anuale a Asociației Oficialilor Europeni (ACEEEO). Gazda și organizatorul acestui eveniment de mare anvergură este Autoritatea Electorală Permanentă, al cărei președinte, Ana Maria Pătru, deține și președinția ACEEEO.

La reuniunea de la București vor participa, pe lângă delegați ai celor 24 de țări membre ale ACEEEO, reprezentanți ai unor prestigioase instituții internaționale de profil: Comisia Europeană, Comisia de la Veneția, Oficiul pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR) din cadrul OSCE, Fundația Internațională pentru Sisteme Electorale (IFES), Asociația Mondială a Organismelor Electorale (A – WEB).

“Evenimentul internațional organizat de Autoritatea Electorală Permanentă la București, chiar în anul în care AEP împlinește zece ani de existență, este o dovadă a recunoașterii internaționale a acestei instituții”, consideră președintele ACEEEO, Ana Maria Pătru.

Profesioniști de marcă ai domeniului electoral din toate colțurile lumii vor dezbate două teme de mare interes pentru activitatea specifică a instituțiilor electorale și, implicit, pentru democrație: planificarea alegerilor generale și participarea femeilor în alegeri și în viața publică. Obiectivul comun al participanților este găsirea unor soluții eficiente pentru un management electoral performant și pentru eliminarea discriminării de gen.

Pe durata evenimentului, va avea loc o expoziție a furnizorilor de echipamente IT&C din domeniul electoral, la care și-au anunțat participarea reprezentanți ai unor organizații internaționale cu renume în domeniu, precum și companiile Smartmatic, Scytl, INDRA, IVU Traffic Technologies. Suntem la dispoziția companiilor românești interesate, cu informații suplimentare privind participarea la acest eveniment.

Pentru mai multe multe informații privind Conferința anuală a ACEEEO, declarațiile și discursurile participanților, intrați pe pagina de facebook aici.

 

 

 

 

 

Alte articole: